Nikah!

Nikah!

Friday, 26 April 2013

HEI THERE!!



Assalamualaikum....!!
Hye guys...kalian semua ape khabar??? Harap semuanya baik-baik sahajalah nye.
Firstly..sorry sangat2 sbb da lama tak update blog ni. Ada ke antara korang yang tertunggu2 blog aku diupdate? *ceh, jangan perahsantan banyak2 la anis!* Hurm..bukan lupe kat blog ni, just tak de masa je nak update. *ye ke?* Hehe

Anywho, memang banyak sgt yg nak diceritakan...but, tak yah la aku cerita hari ni ea.
Hari ni just hari untuk bertanya khabar antara saya dan kamu semua. *segmen special la ni...*
Yelah...da lama sorok batang hidung, takkan tetiba nak timbul je ye tak?

Slow-slow la dahulu ye...hope you all dont mind k. Pada my readers and viewers, termasuklah followers yang rajin sangat clik-clik link blog ni and datang menjenguk even no news updated, i want to thank you guys so much, sincerely from my heart! You guys memang the best sbb tak jemu-jemu datang singgah kat sini and secara tak langsung membuatkan my total pageviews bertambah dari semasa ke semasa.


I'll try my best to update secepat yang mungkin okies? But I promise tak kan bagi korang tunggu lama-lama punye. Until then...stay tuned guys! Take a good care of yourself..and enjoy life as it is! <3
Au Revoir! ^^,


Saturday, 2 March 2013

One Step Forward!


Assalamualaikum...! Happy sundayyy guys! ^^, Perghhh...malas gile rasanye hari ni. Penat berjalan semalam pun tak habis lagi rasanye. Uma perlu dikemas...tapi...argh,forget it! Huhu. *malas tahap babun da ni*
Anywho...actually, mmg da lama biarkan blog ni bersawang sorang-sorang. Bukan x de benda nk update, bannnyyyakkkk! But...rasa mcm busy sgt2! *padahal x delah busy mane pun. Dok ngadap family outing sampai tak kenal siang malam boleh pulak ko kan*.

Tak kesah lah! Yang penting, hati ni agak tertanya-tanya dengan pageview blog aku ni. Makin hari, makin bertambah pulak. Even when aku tak bukak blog ni. Hurmm...musykil-musykil! Ada ke orang yang sudi singgah and baca blog aku ni? *Kalau ada, sila angkat korek hidung anda.* hihihi...x lah, joking jer! Jangan korek betul2 tau! Besepah bijih timah korang nanti, bukan salah aku. ^^,

Nak kata followers ramai, baru 53 je pun. Tapi pageview naik hari2, so I guess adalah yang datang singgah kat sini kan? Bkn ape...nak say THANK YOU SO MUCH je pada you olls yang sudi datang ke blog saya! Tanpa anda, siapalah saya. *cet, ayat skema!*.

Korang nampak tak tajuk entry kat atas tu? One Step Forward! Yup! Betul! Tapi ape ke benda One step Forward tu?? Langkah ke depan? Nak suruh korang melangkah ke depan?? Dakk aihhh! Entry kali ni is about me and him. So kami yang kene melangkah ke depan, bukan korang tau. ^^,
Last 23- 24 February 2013...me and my hubby went for our Kursus Kawin! Yeppi!
Satu pengalaman yang amat amat best for both of us! Baru faham ape yang orang maksudkan dengan "lagi best pergi kursus ni dengan bakal pasangan." Yup, true story!

Mula-mula majlis je...aku da dok menyengih sorang-sorang sambil dok menjeling-jeling kat my hubby. Time tu, in my heart, aku terasa satu feeling yang tak boleh aku eksprestasikan dengan words. Why?? Cause it's more than words! Nak tau? Pergi alami sendiri dengan bakal pasangan korang k.

Along the kursus yang selama 2 hari tu, agak panas punggung jugaklah menahan mata dari 8 pagi sampai 5 petang, but it's worth it! Banyak gila ilmu yang dapat kami timba and menimba. All the way, both of us like this "Menjeling-menjeling, ku bertentang. Mata kita sama memandang." ;) *ceit*
Terasa gemuk! Ke camera dekat sgt?? Huhuhu!
This is our sijil! YEPPI!!! ^^,
All in all, da lepas bab yang pertama. Bab yang seterusnye...??? Dalam masa yang terdekat ni. Doakan kami ye. Okay, itu saja entry untuk hari ni. Lain kali, me update lagi okayyy...?? In the mean time, have a lovely day ahead! XoXo! <3
Au revoir!



Sunday, 3 February 2013

DREAM HOUSE!!

Assalamualaikum wahai para pembaca sekalian! Apa khabar anda disana? Sy disini biasa-biasa sahaja. Phewww! *hela nafas yang panjang*  Sekian lama blog ini menyepi, makanya...janganlah kita membuang masa lagi ye dok? Jom la kita mencuci-cuci mata and larikan minda daripada hal-hal duniawi yang mmg takkan pernah selesai tuntutannya dari hidup ni. Cakap byk pun tak guna, so LAYANNNN!!

Okay, post ni is about my dream house! Nak memiliki semua ni dalam realiti mmg takkan menjadi kenyataan la kan, lainlah kalau aku ni anak sultan! So, bermimpi je yang aku mampu. Pathetic?? Ada aku kesah...?? At least aku ada my dreams, kome ada? If ada, sharing is loving, if tak ada and tak suka...no need to scroll further. ZASSSS!! *ayat famous melodi*
My house wajib ada lawn yg sooo green mcm ni!
Wajib ada this cute rabbit cause I lovveee rabbits!
Lawn yg evergreen + rabbit = AWEWOME!
Dont you think??
Akan ku bela LOVE BIRDS ini!
Mwuahahaha!
Harus ada collection disney princess
as a statue in my garden.
Menarik kan? Just imagine!
Swimming pool! yeah, element yg aku sgt2 suka!
Me love design yg simple yet elegant! 
Breathtaking view! *choke myself*
Who want this living room? ME ME ME!!
Hijau Hitam, what a great combination of color! 
Combination living room design yg elegant!
Bedrooommm!! Vroom! Vroomm! Hhehe
Like this pun ak suka...simple!! 

HOHO! Bathroommm! Blh tido dlm ni if suka.
Damainyeeee!
Bersihkan bathroom ku! *perasantan*
Okay, after bathroom...hurm, jom kita pergi jalan2 kat bakal office and mini library pujaan hatiku!
Tertawan hati tgk office ni. Ngeeh ngeh!
Owh, this is my favourite!!
Now is KITCHEN TIME!!! Jemput-jemput memasak. ^^,
Niceeee!! Teratur jeee....kan kan??

Nak dapur macam ni!! Please please please....

Da ada tempat masak, of course kene ada tempat makan kan...??? Dining Roommm!!
Untuk dine family....

Okay, abaikan dua makhluk atas ni. Ni bkn ak dan si dia. Hhehe
Ak idamkan bar mini ni!
Nmpok mcm jepun..tapi bukang die. hok aloh!!
Okay...now the most part yang aku paling suka iaitu my kids bedroommm! Seriously, aku akan design bedroom my kids like those below! Scroll lah ke bawah, bawah, dan bawah ye.

Okay, yang ni bedrooms for my daughter or twins! *disebabkan family aku and si dia ada baka twins makanye...design bedroom for the twins perlu diambik peduli okay!* 
Gile nice kan???
Adorableeeee!!
Ha yang ni for my twins daughter! 
Uisshhh.....!! 
Ak plak yang rasa cam nak jadi anak aku.
Heaven gile if dpt bilik mcm ni!
How cool is this???

Mesti anak aku suka dapat aku sbgai mak kan?? Hahaa
Sesat pulak wane hijau ni.
Ssuai for teenagers laa.

Aweeesoommmee!
Cooolll yo!


Nowww...these are for my boys and twins!! 

For my twins!! ^^,
Ni pun..for my twins!
Twins lagi????
Again??? Ko mmg mnempah boy jadi twins ko ke anis oi!
Okay...da tak tau nk ckp ape. (- . -)
Dah kate ak minat hijau , so mesti ada warna hijau tersesat!
AHAH!! Finally! Yg ni for my boy!!
Neattttt!! ^^,
Twins lagi??? Okay, if ak preggy boy twins, gambar2 ni la
puncanye!! Whuaaa!! T . T
Okay...basically, this is my dream house lorh! Tak salah menyimpan impian kan?? Simpanlah impian sampai ke bulan...at least if kita tak dapat sampai ke bulan, or jatuh di pertengahan jalan, kita akan jatuh kat atas pokok pokok, and bukan ke tanah terus! *gedebukkk!* Faham??? Tak faham??? I guess, what i'm trying to say is that...if kita menyimpan impian tinggi melangit and tak berjaya menggapai impian kita, at least kita takkan jatuh buta-buta cam tu je...of course kita akan dapat something if kita berusaha!

Haaaa...gitulah! If tak fhm lagi, pergi main jauh-jauh. Soo...ape yg aku tunjukkan di atas, adalah my dream! And i will try to make it come true! Tak delah nak dpt sebijik-sebijik macam yg kat atas tu kot...but at least dapat shadow-shadow pun ok what...??? hehe *if betul my dreams came true, I kasi tahu ye.*

Okay, now..time to get out from these lovely dream, and face the reality. So that's all from me.
Tata titi tutu for now. XoXo!! ^^,